Skip to main content
Illustrasjonsbilde

Tvang og makt

En SOR-konferanse om tvang og makt i tjenestene til personer med utviklingshemming

24. - 25. oktober 2024 // Oslo, Oslo kongressenter 

Alle som arbeider i tjenestene til personer med utviklingshemming, eller som er opptatt av gode levekår for denne målgruppen, har et forhold til helse- og omsorgstjenesteloven kapittel 9 som regulerer bruk av tvang og makt overfor enkelte personer med utviklingshemming. Men hva skjer egentlig på dette feltet fremover?

I lys av FN-konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne (CRPD) tvinges det antakeligvis frem en lovendring når det gjelder bruk av tvang overfor denne delen av befolkningen. I 2019 så Tvangsbegrensningsloven (NOU 2019: 14) offentlighetens lys, men den har blitt lite diskutert i etterkant. 

Hva vil egentlig en inkorporering av CRPD ha å si for reguleringen av tvang? Og hvilke utfordringer reiser seg i lys av en eventuell lovendring? Bli med oss på konferanse der vi løfter debatten om tvang, kontroll, makt, kreativitet, verdighet og respekt for enkeltindividets firhet. 


Påmelding

Har du spørsmål eller innspill til konferansen?

Send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bilde av en person som synger

Middag, prisutdeling og konsert

Som alltid blir det konsert, utdeling av SOR-prisen 2024 og middag.

Har du innspill til oss?

Send ditt tips til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..


SOR Digital+

SOR Digital+ er SORs flaggskip, som gir tilgang til å streame alle de tre årlige SOR- og UngSOR konferansene. I tillegg får man tilgang til opptak fra konferansene i 1-5 år, samt tilgang til mange faglige forelesninger som kun gjøres tilgjengelig for dem som abonnerer på SOR Digital+.