Rettigheter og politikk

Stiftelsen SOR har gitt ut en rapport som tydeliggjør løsninger og krav til hvordan ny Stortingsmelding og oppfølgingen av «NOU 2016:17 på Lik Linje» må sikre menneskerettighetene for personer med utviklingshemming.

Forsiden av heftet Politikk for menneskerettigheter

FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) slår fast at alle mennesker med funksjonshemming har akkurat de samme menneskerettighetene som alle andre, og utdyper hvordan menneskerettighetene skal bli en realitet for funksjonshemmede.

Rapporten beskriver hvordan menneskerettighetene for målgruppen i dag brytes. Det tas utgangspunkt i forslagene ekspertgruppen kom med i NOU 2016:17 og noen andre løsninger som har blitt pekt på som viktige av flere. Temaet "Ferie, fritid og muligheter for livssynsutøvelse som beskrives som siste punkt er et eksempel på dette. I høringsuttalelsene til NOU 2016:17 legger mange vekt på viktigheten av å styrke disse feltene. Flertallet i stortinget vektlegger også at dette er temaer som må behandles i den nye stortingsmeldingen.

Rapporten som er skrevet av seniorrådgiver Kjersti Skarstad i SOR blir et viktig i det videre arbeidet med å videreutvikle tjenester nasjonalt, men kan også gi retning til arbeidet som gjøres lokalt i kommuner og frivillige organisasjoner.

Heftet kan lastes ned gratis som PDF her, eller du kan bestille trykt utgave ved å fylle ut skjemaet nedenfor.

Priser:

1-10 eksemplarer: kr 300,-
Antall over 10 : kr 30,- pr stk.

Prisene er inkludert porto.

Uavhentede pakker vil belastet med kr 400,-

NB: På grunn av koronasituasjonen sendes bestillinger ut ca. annenhver uke. Derfor kan det ta litt tid før bestillingen din blir sendt. Ta kontakt med oss på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hvis du har noen spørsmål.

Bestillingsskjema

Leveres til:

Faktura skal sendes til:

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.